Logo

Na de Olympische Spelen maakt de ITTF World Tour haar wederopwachting. De eerste stop na het zomerreces is het Bulgaarse Panagyurishte. Martin Allegro en Florent Lambiet verdediger er Belgische eer en wisten zich logisch voor de 1/8ste finales te plaatsen bij de beloften.

Beide reekshoofden in Bulgarije ondervonden in hun openingswedstrijd weinig problemen met hun respectievelijk Zweedse en Bulgaarse kwalificatiespeler.

In de tweede ronde wachtte echter een andere uitdaging. Martin Allegro (foto) kreeg voormalig Europees Jeugdkampioen Enzo Angles tegenover zich, die weliswaar iets lager op de wereldranglijst prijkt. De Fransman was echter in vier sets te sterk. Enkel in de tweede set kon Martin voldoende weerwerk bieden (12-10).

Florent Lambiet kreeg een onbekende Zuid-Koreaan zonder ranking tegenover zich. Kim Minho won de eerste twee sets nipt van onze landgenoot (9-11, 11-13), die in de derde set het tij echter resoluut kon keren (11-4). Helaas voor Florent was het daarna uit met de pret (8-11), waardoor ook hij naast een kwartfinale grijpt.

 

Deze middag komen de Walen nog in actie bij de heren. Ook hier zijn ze rechtstreeks geplaatst voor de eerste ronde van het hoofdtoernooi. Lambiet ontmoet daarin de lokale kwalificatiespeler Petyo Krastev [ITTF-293]. Martin Allegro krijgt de Taiwanees Peng Wang-Wei [ITTF-348] tegenover zich. Beiden hebben dus zeker kansen om zich te plaatsen voor de tweede ronde later op de avond.