Logo

De Chinees Xu Xin lijkt klaar voor de Olympische Spelen. Voor de tweede maal in een week wist hij de nummer een van de wereld te verslaan.

Xu Xin keek tijdens de finale van de Open van Zuid-Korea in de ogen van zijn landgenoot Ma Long. Net als in Japan, waar Xu Xin in de halve finale won van de huidige leider op de wereldranglijst, was hij ook in Incheon te sterk voor Ma. Xu wist snel uit te lopen tot een 3-1 voorsprong in sets, maar moest toch een belle toestaan tegen zijn landgenoot, die ook nog drie wedstrijdballen kon redden vooraleer met 11-9 toch in het stof te bijten.

Xu Xin: "Het is altijd speciaal om van Ma Long te winnen en het geeft me heel veel vertrouwen voor de Olympische Spelen, zeker omdat het reeds de tweede keer is op een week tijd. Niettemin ben ik ook nerveus, want in deze wedstrijd heb ik mijn schouder geblesseerd. Ik hoop dat het niet te erg is en dat ik klaar ben voor Rio waar ik zal aantreden in de teamcompetitie."

 

Bij de dames ging de titel naar Ding Ning. De nummer twee van de wereld en titelfavoriet in Incheon versloeg haar landgenote Liu Shiwen met zware 4-1 cijfers.

Minder goed nieuws voor de Chinese delegatie is de heropgeviste Zhang Jike. Hij werd door de Chinese tafeltennisfederatie wel verkozen boven Fan Zhendong voor de individuele competitie in Rio de Janeiro, ondanks "slechts" een vierde plaats op de wereldranglijst. In Zuid-Korea overleefde hij echter de eerste ronde niet na een nederlaag tegen de Taiwanees Chen Chien-An. Zhang toonde zich mentaal wel sterk genoeg om nadien het dubbelspel te winnen aan de zijde van Xu Xin.