Logo

De Belgische jongens cadetten hebben zich in Varazdin geplaatst voor de hoofdtabel in de ploegencompetitie tijdens de Jeugd Open van Kroatië.

Adrien Rassenfosse en Nicolas Degros openden hun toernooi met een ruime, maar niet zo makkelijke zege tegen een Slovaaks/Bulgaars duo. Tegen Italië werd het nog heter onder de voeten, maar de tweede man van de uitdagers bleek uiteindelijk te zwak om onze landgenoten te bedreigen. Als groepsfavoriet plaatsen ze zich zo voor de kwartfinales.

Boris Dobbelstein werd in Varazdin gekoppeld aan de Israeliër Jonathan Mainzer. Tegen Kroatië C trok het gelegenheidsduo net aan het kortste eind, ondanks een individuele zege van Dobbelstein én een zege in het dubbelspel. Eenzelfde verhaal groepsfavoriet Tsjechië: een 2-3 nederlaag ondanks winst in het dubbel en een winstpartij van Boris.

Bij de meisjes werd enkel Estelle Duvivier ingeschreven voor deze manche van het ITTF Junior Circuit. Zij vormde een team met de Engelse Denise Payet. Tegen Kroatië C werd een mooie zege geboekt, maar tegen groepsfavoriet Hongarije A kwam onze landgenote net te kort voor een individuele setzege. Payet bleef individueel ongeslagen in beide partijen.