Logo

De kwalificatiegroepen van de Open van België, een manche van de derde categorie uit de ITTF World Tour, zijn achter de rug voor de heren. Zeker vijf landgenoten hebben zich geplaatst voor de eerste ronde van de hoofdtabel.

Cedric Nuytinck, Robin Devos en Florent Lambiet zijn reekshoofden en zijn rechtstreeks geplaatst. Twee andere senioren wisten hun kwalificatiegroep echter met succes af te ronden. De twee ploeggenoten bij indeland Jülich, Lauric Jean en Martin Allegro (foto), wisten hun status als groepsfavoriet waar te maken en bleven voorlopig ongeslagen.

Vier Belgen eindigden tweede in hun meerkamp en moeten nog een extra kwalificatiewedstrijd spelen. Van Julien Indeherberg en Thibaut Darcis viel dit te verwachten, maar Kilomo Vitta en Jasper Merckx wisten als underdog een heel goede prestatie neer te zetten met twee zeges op drie wedstrijden.

Voor Gaetan Swartenbrouckx (gedeeld eerste) en Valentin Pieraert (gedeeld tweede) eindigt de groepsfase in mineur. Ondanks een knappe prestatie, was het onderling quotiënt met twee andere spelers onvoldoende om door te stoten. Yannick Maes, Florian Cnudde en Olav Kosolosky konden niet stunten en eindigden niet bij de eerste twee.

 

Wil je onze landgenoten live aan het werk zien? Dan kan je nog tot en met zaterdag 24 september terecht in het Sport-en recreatiecentrum Haneveld (Nieuwe Steenweg 74) in De Haan. Enkel op de finaledag (zaterdag) betaal je vijf euro toegangsgeld.