Logo

Thibaut Darcis breidt een mooi vervolg aan zijn sterke prestaties tijdens de ETTU Cup afgelopen weekend. Hij wist zich tegen de ranglijst in te plaatsen voor de hoofdtabel bij de beloften tijdens de Open van België.

Darcis (foto) was als derde ingedeeld in poule 5, maar wist de Zuid-Koreaanse groepsfavoriet Kim Doyub aan zijn zegekar te binden. Thibaut moest wel nog zijn meerdere erkennen in de Engelsman Weerasinghe, maar die kwam niet verder dan die ene zege waardoor twee zeges voldoende waren voor groepswinst. Ook FLorian Cnudde plaatste zich - via een tweede plaats - bij de beste 32 beloften in De Haan en vervoegt zo de rechtstreeks geplaatste landgenoten Florent Lambiet en Martin Allegro.

Bij de meisjes wist Eline Loyen haar status als groepsfavoriet alle eer aan te doen door amper een set prijs te geven. Lisa Lung moest wel haar meerdere erkennen in de Française Mostafavi, maar plaatste zich via de tweede plaats wel voor de hoofdtabel. Nathalie Marchetti en Margo Degraef boekten een nederlaag te veel om zich bij de beste 32 beloftes te plaatsen.