Logo

Niet alleen Robin Devos zal vrijdag aantreden in de hoofdtabel van de Open van Zweden, ook Martin Allegro en Florent Lambiet overleefden knap de kwalificaties.

Na zijn eerdere stunt in de groepsfase van de kwalificiaties, wist Martin Allegro een nieuwe performance te boeken in een extra voorronde. Slachtoffer van dienst werd de Zweed Simon Arvidsson, die voor eigen publiek in vijf sets de duimen moest leggen voor onze landgenoot.

Florent Lambiet had na twee dagen eigenlijk geen kans meer om vanuit zijn vierkamp door te stoten naar de voorrondes na zijn nederlaag tegen de Chinees Zhao Zihao. Die werd in zijn derde duel echter gediskwalificeerd, waardoor de Belg plots wél zijn groep won. In de voorronde zette de Waal een stunt van formaat neer door de Zuid-Koreaan Park Ganghyeon (ITTF-127) in zeven sets opzij te zetten. Lambiet hield zichzelf in de race door bij een 1-3 achterstand set vijf met 15-13 naar zich toe te trekken. Bij 11-8 in set zes was een belle een feit, die hij met ruim verschil (11-2) naar zijn kant trok.

De drie Belgen kennen ondertussen ook hun tegenstanders in de eerste ronde van de hoofdtabel. Lambiet treft daarin de Pool Gorak, Devos gaat de strijd aan met de Taïwanees Chen Chien-An en Allegro ontmoet opnieuw een Zweed: Par Gerell.