Logo

Florent Lambiet en Martin Allegro hebben een bijzonder sterke prestatie neergezet in de Open van Oostenrijk. Niet alleen wisten ze zich te plaatsen voor de hoofdtabel, ze versloegen zelfs een van de reekshoofden.

Lambiet kreeg met Daniel Gorak een kans om zich te revancheren voor zijn 0-3 verlies tijdens het duel België - Polen in Blégny eerder deze maand. Dat deed hij met verve door meteen de eerste twee sets naar zich toe te trekken, maar de Pool kwam terug. In twee nieuwe spannende sets was het opnieuw Lambiet die telkens met 11-9 het laken naar zich toe trok en zich zo plaatste voor de tweede ronde.

Na Arvidsson, moest Martin Allegro het in de eerste ronde opnieuw tegen een thuisspeler opnemen. Met Par Gerell trof hij wel een bijzonder zware tegenstander, maar dat liet hij niet aan zijn hart komen. Tot twee maal toe kwam Martin langszij om daarna sets vijf en zes naar zich toe te trekken.

Robin Devos verging het minder. Hij kon niet stunten tegen de Taïwanees Chen Chien-An, waar hij toch wel een set kon van afsnoepen. De tweede ronde was verder ook het eindpunt van de andere twee Belgen. Allegro kon wel nog een stuntset winnen tegen de Portugees Marcos Freitas, de nummer twee in Stockholm. Lambiet moest in vier sets zijn meerdere erkennen in Mattias Karlsson.