Logo

Florent Lambiet - WTT Bulgarije - ITTF
Florent Lambiet - © ITTF

Van 31 augustus tot en met 4 september vond in het Bulgaarse Panagyurishte een nieuwe ronde van de World Table Tennis plaats. Florent Lambiet was beste Belg met een plek in de tweede ronde, waarin hij het onderspit moest delven tegen het Deense eerste reekshoofd Jonathan Groth.

Het nummer 52 van de wereld versloeg de 26-jarige Waal in vier korte sets (-5, -6, -6, -1) vooraleer zelf in de kwartfinale te sneuvelen. In de eerste ronde versloeg Florent na een bijzonder spannende wedstrijd in de belle het Singaporese talent Izaac Queck (-10, -5, 7, 10, 6, -7, 9).

Langs Vlaamse kant werd enkel Laurens Devos afgevaardigd. Hij moest in de eerste ronde zijn meerdere erkennen in de Fransman Akuzzu Can (-9, -7, -7, -10). Beide Belgen waren rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel.

De zege bij de mannen ging uiteindelijk naar de Chinees Zhou Qihao, het tweede reekshoofd in Panagyurishte. Bij de dames moest topfavoriete Chen Xingtong in het gehele tornooi slechts één set afstaan. In de halve finales wist de Poolse Anna Wegrzyn haar een set af te snoepen.