Logo

Adrien Rassenfosse - © ITTF
Adrien Rassenfosse - © ITTF

Vier Belgische heren wagen hun kans tijdens de Open van Slovenië. Twee daarvan overleefden de tweede kwalificatieronde niet.

Adrien Rassenfosse [#177] opende in Nova Gorica met een nipte 3-1 overwinning tegen de Kazach Kenzhigulov [#298]. In de tweede ronde werd hij echter zeer nipt (-10, 9, -5, 5, -12) gewipt door de Duitser Ricardo Walther [#74]. Bijna een stunt dus.

Florent Lambiet [#265] ging in de eerste ronde al na drie sets onderuit tegen de Fransman Antoine Hachard [#176]. Die kreeg echter lik op stuk van Cedric Nuytinck [#103]. Na een onverwachte 1-11 nederlaag in de eerste set, zette de Oost-Vlaming orde op zaken met een plek in de derde voorronde tegen Mehdi Bouloussa als resultaat.

Martin Allegro [#97] verscheen net als Nuytinck pas in de tweede voorronde achter de tafel. Hij kreeg de Deen Tobias Rasmussen [#368] voorgeschoteld. In een aangename en spannende wedstrijd hield de Waal met 3-1 stand. Opvallend waren de twee grote breaks die beide spelers wisten te veroveren maar nauwelijks konden vasthouden. Rasmussen had in de tweede set maar liefst zeven setballen én een time-out nodig om zijn enige setwinst te veroveren. Allegro stoomde in de derde set meteen door, maar ook hij kon pas bij 11-8 en na een time-out de set veilig stellen.