Logo

Cedric Nuytinck - © ITTF
Cedric Nuytinck - © ITTF

Cedric Nuytinck heeft zich in Nova Gorica zowel in het enkelspel als in het dubbelspel geplaatst voor de hoofdtabel van de Sloveense WTT Contender.

De Oost-Vlaming [#103] kreeg in de vierde en laatste kwalificatieronde de Duitser Kay Stumper tegenover zich. In een spannende strijd, waarbij Cedric een 2-0 voorsprong net niet in vier sets kon verzilveren, trok Nuytinck met 11-9 in de belle toch aan het langste eind. In de eerste ronde van de hoofdtabel (1/16de finales) zal hij in de ogen kijken van Olah Benedek, de huidige nummer 58 van de wereld.

Ook in het dubbelspel wist Nuytinck zich, aan de zijde van Adrien Rassenfosse, te plaatsen voor de hoofdtabel. In de tweede kwalificatieronde was het Belgische duo in vier sets de betere van de Polen Redzimski en Grela. In de eerste ronde wacht hen waarschijnlijk de moeilijkste opgave die ze konden loten: de Zuid-Koreaanse eerste reekshoofden Cho Daeseong en Lee Sangsu. Het tweede Belgische duo, Martin Allegro en Florent Lambiet, waren rechtstreeks geplaatst voor de 1/8ste finales. Zij nemen het in de eerste ronde op tegen de nummers 2 in Slovenië: Cho Seungmin en An Jaehyun, eveneens uit Zuid-Korea.