Logo

Allegro / Lambiet - © ITTF
Martin Allegro en Florent Lambiet - © ITTF

Martin Allegro en Florent Lambiet hebben zich tegen de verwachtingen in geplaatst voor de tweede ronde van het dubbelspel tijdens de Open van Slovenië.

Het Belgische duo doet het sowieso niet slecht op internationaal niveau met momenteel een 31ste plek op de wereldranglijst. Daar zullen ze na deze manche van de World Table Tennis Contender niet meer staan dankzij hun onverwachte winst op het Zuid-Koreaanse duo An Jaehyun en Cho Seungmin. Na winst in de eerste set (11-8) trokken de Koreanen even van leer (1-11). Het evenwicht werd echter hersteld en met een nipte zege in de derde set (11-9) trok het Waalse duo met vertrouwen de vierde set. Die werd uiteindelijk met 11-7 gewonnen van de nummers 12 van de wereld en eerste reekshoofd in Nova Gorica.

Het kwalificatieduo Nuytinck / Rassenfosse kreeg ook een Zuid-Koreaans duo voor de voeten gegooid. Cho Daesong en Lee Sangsu [13] bleken in drie sets (7, 3, 9) echter te sterk voor het Belgische kwalificatieduo [134].

Morgen wacht in de kwartfinales het onuitgegeven Japanse duo Mizuki Oikawa / Yuta Tanaka op Martin en Florent. Vanavond speelt Cedric Nuytinck individueel nog de eerste ronde van de hoofdtabel tegen de Fin Benedek Olah. Beide kemphanen keken elkaar al twee keer in de ogen tijdens de WTT met gemengd resultaat.