Logo

Jean-Michel Saive opnieuw "Speler van het Jaar"

De winnaars van de "Gouden Palet 2011" en de "Speler van het Jaar 2011" zijn bekend gemaakt: Robin Devos, Nathalie Marchetti en Jean-Michel Saive. Beide prijzen worden toebedeeld door een jury van bondsleden en journalisten.

 

Dat Jean-Michel Saive opnieuw de prijs in de wacht sleept is geen verrassing te noemen. Hij plaatste zich voor de zevende keer op rij voor de Olympische Spelen, een zelden geziene prestatie op internationaal niveau. Bovendien wist hij zijn Belgische titel opnieuw te veroveren. Voor Saive is het de zevende titel in elf jaar tijd. In 2006 ging de eer nog naar zijn broer Philippe Saive en in 2008 ging Julien Indeheberg met de eer lopen. Bij gebrek aan valabele kandidaten/prestaties werd de trofee de voorbije twee jaar niet uitgereikt.

Bij de jeugdspelers gaan de Gouden Paletten van 2011 naar Robin Devos en Nathalie Marchetti. Voor Antwerpenaar Devos is dit de bekroning van een fantastisch jaar waarin hij met Sokah Hoboken de halve finales van de Belgische Superdivisie behaalde, heel wat A-spelers op zijn palmares bijschreef en een selectie verwierf voor de Europese Kampioenschappen.