Logo

De ETTU heeft op haar top tijdens de Europese Jeugdkampioenschappen enkele belangrijke wijzigingen aan topcompetities goedgekeurd.

De meest recente competitie in Europa, de Supercup wordt omgevormd tot een clubcompetitie. Zoals in het voetbal en andere sporten zullen de winnaar van de verschillende Europese bekercompetities elkaar bekampen. Vier ploegen maken kans op de eindoverwinning: de winnaar van de Champions League, de verliezer van de Champions League finale en de winnaar van de ETTU Cup nemen het op tegen een vierde uitgenodigd team. Dit jaar blijft de competitievorm zoals ze was: de Russische bond nodigt de acht beste Europese spelers op 6 en 7 december uit in Ekatarinaburg voor een individueel tornooi op topniveau.

De succesvolle Euro-Asia Cup wordt, op vraag van de Aziatische TafelTennis Unie, uitgebreid met een jeugdcompetitie. Elk continent zal twee jongens en twee meisjes afvaardigen voor een nog nader uit te werken competitievorm. De acht spelers krijgen zo een unieke ervaring voorgeschoteld met eventueel de mogelijkheid om een trainingkamp bij te wonnen voor of na het evenement.

Ook voor een van de meest traditionele en prestigieuze Europese competities, het Europese Top-12 tornooi, werd onder de loep genomen in Kazan. Er zijn enkele wijzigingen naar voor geschoven die tijdens het volgende ETTU congres (10 oktober in Gdansk tijdens de Europese Kampioenschappen) verder worden besproken. Bij een goedkeuring gaan de wijzigingen in vanaf 2014.

De ETTU kondigt tenslotte aan haar activiteiten op het internet verder uit te breiden. Ze voorzien een nieuw web-platform dat gebruik maakt van de nieuwste (mobiele) technologieën. Kleinere bonden die nog geen eigen website hebben, krijgen bovendien financiële steun om de stap naar het wereldwijde web te maken.