Logo

 

De Duitse Tafeltennisbond heeft Dimitrij Ovtcharov vrijgesproken van dopinggebruik. Hierdoor mag de uitgeleende speler van La Villette Charleroi met onmiddellijke ingang opnieuw aantreden in alle competities.

De DTTB volgt daarmee de verdediging van Dimi die stelt dat de minimale hoeveelheid clenbuterol in de urine van de Duitser te wijten zou zijn aan het nuttigen van besmet vlees in China. Die stelling wordt bevestigd door de haaranalyse die Ovtcharov zelf heeft aangevraagd. Daarin zijn geen sporen van clenbuterol terug te vinden, wat betekent dat Ovtcharov het product zeker niet langdurig heeft gebruikt.

Werner Franke, een Duitse dopingexpert, laat in Het Laatste Nieuws weten dat hij de uitspraak terecht vindt: "De meest voorkomende bijwerking van clenbuteroldoping is ongecontroleerde spiertrekkingen. Als een tafeltennisser clenbuterol neemt als doping, moet dat een zelfmoordenaar zijn".

Ovtcharov zelf is uiteraard gelukkig met de vrijspraak. Hij kijkt alvast uit naar zijn herintrede in de tafeltennissport tijdens de Wereldbeker in Maagdenburg. Ook collega Timo Boll en Jorg Roskopf, Duits bondscoach, reageren opgelucht.