Logo

De Duitse tafeltennisfederatie heeft vandaag de analyse van het B-staal van Dimitrij Ovtcharov bekend gemaakt. Ook dat staal blijkt positief op clenbuterol.

Op 23 augustus 2010 werd Dimitrij Ovtcharov onderworpen aan een controle buiten competitie. Hij werd toen betrapt op het gebruik van clenbuterol, een product dat in de dierengeneeskunde wordt gebruikt voor een verbeterde ademhaling enok spierversterkend werkt. Bij mensen is het een verboden product, maar werd vroeger gebruikt tegen astma. Clenbuterol wordt slechts heel langzaam afgebroken door het menselijk lichaam, waardoor het lang opspoorbaar blijft.

Nu ook het B-staal van de uitgeleende speler van La Villette Charleroi positief reageert op het gebruik van het verboden middel, riskeert Ovtcharov een effectieve schorsing van 2 jaar. Een domper op de rekening voor zijn Russische huurder Gazprom Orenburg. Ovtcahrov is onmiddellijk na de bekendmaking van de resultaten van het A-staal al op non-actief gezet door de Duitse tafeltennisliga, een sanctie die onmiddellijk werd overgenomen door de ETTU.

Ovtcharov zelf ontkent in alle toonaarden.