Logo

Tijdens de ITTF Pro Tour Grand Finals werden afgelopen weekend in Dubai niet alleen gestreden om de sportieve eer. Voor de eerste maal in de geschiedenis werden ook de beste tafeltennissers van het afgelopen jaar in de bloemetjes gezet met de "Tabletennis Star Awards".

Bij de heren ging Zhang Jike met de eer lopen, voor onze landgenoot Jean-Michel Saive, de Chinees Fan Zhendong en de Noord-Koreaan Kim Hyok Bong. Ook zijn landgenote Li Xiao Xia wist haar favorietenrol om te zetten in een award.

Zhang Jike verscheen nog een tweede maal op het podium, want de Chinees is ook bijzonder populair bij de fans van onze sport en schreef ook de publieksprijs op zijn naam. Bij de dames ging die eer naar Liu Shiwen.

Ook bij de sporters met een beperking wist China met de eer te gaan lopen dankzij Ma Lin. Uiteindelijk kon enkel de Zweedse Anna-Carin Ahlquist de Chinese hegemonie doorbreken bij de andersvalide dames.

De balwisseling van het jaar kwam op naam van Ma Long en Timo Boll tijdens hun kwartfinale van de afgelopen wereldkampioenschappen in Parijs.