Logo

Afgelopen donderdag werden in Dubai de "ITTF Star Awards" uitgereikt. De Nigeriaan Quadri Aruna is de grote winnaar als Mannelijke Speler van het Jaar.

Aruna kende een spectaculaire stijging van ruim tweehonderd plaatsen op de wereldranglijst (237 -> 30), mede dankzij de titel tijdens de Africa Cup en een opvallend sterke prestatie tijdens de recente ITTF World Cup 2014 waarin hij zich verrassend voor de hoofdtabel kon plaatsen. Hij is hiermee de hoogst geplaatste Afrikaanse speler ooit. In de verkiezing liet hij de Chinees Xu Xin, Olympisch Jeugdkampioen Fan Zhendong en de Portugees Marcos Freitas achter zich. Naast de titel van "Mannelijke Speler" wist Quadri Aruna ook het publiek te bekoren met zijn balwisseling tegen Zhang Jike tijdens de afgelopen World Cup, waardoor hij dankzij een derde van de uitgebrachte stemmen ook met de titel van "Punt van het Jaar" naar huis gaat.

Bij de dames ging de titel "Vrouwelijke Speler van het Jaar" zoals verwacht naar de nummer een van de wereldranglijst, de Chinese Ding Ning. De paratafeltennissers van het jaar 2014 zijn de Spanjaard Alvaro Valera en de Kroaatse Sandra Paovic geworden. De Portugees Pedro Rufino kreeg de award van "Coach van het Jaar" voor de Europese titel die het nationale herenteam in 2014 in eigen land wist te veroveren. De Oostenrijkse Liu Jia kreeg tenslotte de trofee "Fair Play Star" toegekend.