Logo

De ITTF is op dit moment de sportbond met het meest aantal aangesloten landenfederaties. Het steekt daarmee volleybal naar de kroon.

Op de algemene vergadering van 2015 werden Zuid-Soedan en Sao Tomé en Principe bij de tafeltennisfamilie verwelkomt waardoor het aantal landenfederaties op 222 is komen te staan. Voorzitter Thomas Weikert: "Ik ben heel blij dat we de nummer één sportbond zijn wat het aantal aangesloten landenfederaties zijn. Dit is een nieuwe mijlpaal op ons pad om wereldwijd de grootste sport te worden, niet alleen in cijfers maar ook qua geografische spreiding."

De gestage opmars van het wereldwijde tafeltennis is vooral de danken aan het ITTF Development Program, een project dat als doel heeft om nieuwe nationale sportbonden te laten ontstaan en het tafeltennis verder te verspreiden over de wereldbol. Sinds 1999 zijn er zo 42 nieuwe bonden ontstaan, een gemiddelde van 2 à 3 per jaar. Naast de kwantiteit moet het project ook kwaliteit nastreven. De bonden krijgen de nodige ondersteuning wat betreft uitrusting, trainersopleidingen, trainingen voor spelers, ...

Er zijn nu slechts vier Olympische landen meer die nog niet zijn aangesloten bij de ITTF: Eritrea, Guinee-Bissau, Kaapverdië en de Bahama's. Met deze vier landen lopen alvast onderhandelingen waardoor de hoop groeit om hen binnenkort ook te mogen verwelkomen.