Logo

China is de grote winnaar tijdens de ITTF Star Awards 2015. Het ging aan de haal met de twee belangrijkste trofeeën: die van mannelijke en vrouwelijke speler van het jaar.

Ma Long had in 2015 een boerenjaar met eindzeges op zowel het individueel Wereldkampioenschap als de Wereldbeker en stak dus wel uit boven zijn concurrenten Dimitrij Ovtcharov, Fan Zhendong en Jun Mizutani. Hij zette bovendien nog de kroon op het werk door enkele dagen later de World Tour Grand Finals op zijn naam te zetten.

Bij de dames ging de eer naar Liu Shiwen, die zo de fakkel overneemt van concurrente en landgenote Ding Ning. Andere genomineerden waren Kasumi Ishikawa en Petrissa Solja. In het driejarig bestaan van deze awards, is deze voor vrouwelijke speler van het jaar tot nu toe steeds naar China gegaan.

David Jacobs (Indonesië, klasse 9) en Borislava Peric-Rankovic (Servië, klasse 3) mochten de trofee in ontvangst nemen voor de beste mannelijke en vrouwelijke paratafeltennissers. Coach van het jaar werd geheel volgens de verwachtingen Liu Guoliang, de coach van het Chinese team.

Dit jaar werd er ook een nieuwe award uitgereikt: "Beste Nieuwkomer". De Japanse Ito Mima duldde in deze categorie geen enkele tegenstand.

Tot slot schonk de organisatie ook nog een Fair Play trofee uit aan Linor Citaku en Vlona Maloku uit Kosovo. Tijdens de wereldkampioenschappen leende het gemengd dubbelpaar hun reservemateriaal uit aan hun tegenstanders, wiens eigen paletten niet door de keuring geraakten. Zo kon de wedstrijd toch gespeeld worden.