Logo

Vostes en Kou Lei eveneens naar de Brusselse ploeg

Jean-Michel Saive heeft deze morgen zijn toekomst als clubspeler bekend gemaakt. Hij verbindt zich met Le Logis Oudergem, de promovendus uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

 

Dat de Belgische veteraan na 22 succesvolle jaren zijn nest in La Villette Charleroi zou verlaten, stond als het ware in de sterren geschreven. De Belgische landskampioen kampt al enkele jaren met financiële problemen de steeds zwaarder werden. De spelers zelf ondervonden steeds meer moeite om zich op te laden, maar konden uiteindelijk wel met opgeheven hoofd Charleroi verlaten.

De Brusselse club Le Logis (Oudergem) gaat nu met de hoofdvogel vliegen. Na eerdere interesse van Virton en Vervia, stapt Jean-Mi dus in het nieuwe avontuur van de hoofdstedelingen. Saive wordt de nieuwe kopman van de Brusselaars met Anthony Maeck en Bruno Derbaix als eigen spelers.

In het zog van de Belgische kampioen volgt Kou Lei het voorbeeld van zijn kopman en verlaat Charleroi voor Brussel. Kou Lei zal echter slechts sporadisch ingezet worden en speelt via de dubbele aansluiting ook in Frankrijk.

Een derde verrassende naam in het team van Le Logis is zowaar Yannick Vostes. De Belgische Kampioen van 2010 gaf eerder al te kennen dat hij zijn huidige Franse broodheer Saint-Denis moest verlaten. Deze situatie bracht ook onduidelijkheid mee voor zijn status bij Virton. Nu verkast hij in België eveneens naar Le Logis. Uit de verschillende bronnen is momenteel niet op te maken of Yan nog actief blijft in Frankrijk via de dubbele aansluiting, of zich exclusief aan de Brusselse club heeft verbonden. De ambities van Le Logis doen echter het laatste vermoeden. Saive verwoordde het doel van de club immers in duidelijke taal: na meer dan dertig magere jaren wil de club uit de hoofdstad opnieuw aanknopen met het succes. Een Belgische landstitel en/of winst in de Belgische Beker moeten een nieuw elan geven aan het Brusselse tafeltennis. Als Vostes echter met een dubbele aansluiting speelt, vallen zowel hij als Kou Lei weg in de bekercompetitie.