Logo

Karen Opdencamp gaat per direct over van Knal Deinze naar het Spaanse Cassanenc.

Opdencamp, beste Belgische dame van het moment, speelde tot dit jaar voor het Portugese Ponta do Pargo en kwam daarvoor uit voor Li-Ning/Infinity Heerlen. Voor het seizoen 2010-2011 zou Karen Opdencamp uitkomen voor TTC Knal Deinze maar de samenwerking werd vroegtijdig beëindigd. Negen competitiewedstrijden in 1ste nationale bij de heren werden afgewerkt, maar Karen zal tijdens de terugronde niet meer aantreden.

"Te weinig concrete afspraken/communicatie en geen doelstellingen zijn vooral de oorzaak" verduidelijkt de 29-jarige Karen Opdencamp aan onze zustersite Tafeltennis.nu "Het bestuur had geen doelen vooropgesteld met de verschillende teams, terwijl elke ploeg eigenlijk de mogelijkheid had kampioen te spelen... Jammer."

Eén ploeg diende reeds forfait te geven en per ploeg werd vaak van spelers gewisseld of zelfs niet volledig aangetreden. "Ik heb uitdagingen nodig en dit lukt zeker niet in een negatieve sfeer, ook al kan ik het enorm goed vinden met de spelers zelf."

Na contact genomen te hebben met de VTTL en dus geen protest te krijgen van de Transfercommissie om in het buitenland aan te treden (mede op basis van het vrijgavebewijs vanuit TTC Knal Deinze) werd vandaag het contract met de Spaanse club Cassanenc (Girona) ondertekend. De club staat voorlaatste in de Spaanse competitie en hoopt met deze versterking alsnog in de Spaanse Superdivisie te kunnen blijven. Karen zal als 2e speelster samen met Jie Dong en Anna Badosa (WR 501) 8 van de 11 resterende wedstrijden spelen. "De Spaanse competitie is zeer sterk en het is geen eenvoudige opdracht, maar een uitdaging is het alleszins. Daarnaast zijn er elke dag vluchten met Ryanair vanuit Charleroi naar Girona waardoor de combinatie met mijn job mogelijk is."

Tijdens het eerste weekend (15 en 16 januari) staan alvast 2 uitwedstrijden gepland in Callosa en Burgos.

{{tafeltennisnu}}