Logo

EBS heeft, nu het zeker is van deelname aan de play-downs, zich gevoelig versterkt met Damien Delobbe.

Damien, momenteel A10 geklasseerd, speelt tijdens het seizoen 2010-2011 voor het Franse Saint-Louis. Een kernspeler uit Superdivisie (een speler die niet speelgerechtigd is in de nationale of lagere reeksen) mag echter ook in een andere ITTF-competitie uitkomen op voorwaarde dat de betreffende bond een dubbele aansluiting toestaat (Artikel S.3.9). De verschillende Britse bonden staan dit al langer toe (Paul Drinkhall, Darius Knight, ...). Frankrijk zou een dergelijke vrijgave sinds een maand ook hebben toegevoegd aan haar sportreglementen. Onder welke voorwaarden is op dit moment niet duidelijk.

Volgens de blog van Grégory Obert zou Damien Delobbe ondertussen van beide bonden de toelating hebben ontvangen om vanaf 8 december ook voor EBS aan te treden in de Belgische Superdivisie. Delobbe zal dus zijn debuut kunnen maken in de wedstrijd tegen Nodo Ekeren.

Ook vorig jaar versterkte EBS zich met succes voor de play-downs. Toen had het die versterking nodig door de schorsing van Gregory Obert. De Naamse club wist de Taiwanees Shen Chi-Min aan zich te binden en overleefde op die manier de play-downs.