Logo

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comite (BOIC) en het scheermerk Gillette lanceren een langetermijnproject om jong toptalent te ondersteunen en klaar te stomen voor de Olympische Spelen. Het project 'Gillette Future Champion' werd vandaag voorgesteld in het Koning-Boudewijnstadion, samen met het tweede project van het BOIC en Gillette waarbij het Decateam van tienkampers Hans Van Alphen, Francois Gourmet en Frederic Xhonneux gesteund wordt.

Bron: Het Laatste Nieuws 

Internationaal heeft Gillette al de 'Champions' Thierry Henry, Roger Federer en Tiger Woods, en nu wil het scheermerk van Procter & Gamble gelijkaardige projecten opstarten in de lokale markten. Het broeder- en atletiekduo Jonathan en Kevin Borlee, de zwemmer Yoris Grandjean en de mountainbiker Sebastien Carabin maken dit jaar kans om Future Champion te worden, en het project wordt elk jaar, tot 2012, herhaald met telkens andere atleten uit verschillende disciplines.

De drie geselecteerden (de tweelingbroers Borlee worden als een kandidaat aanzien) kunnen alledrie rekenen op financiele ondersteuning van Gillette, en de uiteindelijke winnaar krijgt een nog substantielere sponsoring. Om welke bedragen het gaat, wordt evenwel niet bekendgemaakt. De uiteindelijke winnaar wordt verkozen via een online game, dat terug te vinden is opwww.gillettechampions.be en via www.olympic.be. De campagne loopt in de maanden juli, augustus en september, en de winnaar wordt tijdens een gala in oktober bekendgemaakt.

De 20-jarige broers Borlee zijn 400m-specialisten en werden gisteren door het BOIC geselecteerd met het 4x400m-team voor de Olympische Spelen van Peking (08-24/08). De 19-jarige Sebastien Carabin wordt aanzien als de talentrijkste jonge Belgische mountainbiker, en was vorig jaar 5e op het WK voor junioren. Luikenaar Yoris Grandjean, eveneens 19 jaar, is een specialist op de korte afstanden vrije slag, en pakte al wereldtitels en Europese titels bij de junioren. Hij heeft enkele Belgische records op zijn naam, en plaatste zich ook voor Peking.

"Het is voor ons van groot belang dat jonge sporters maximaal ondersteund worden om hun sportieve droom waar te maken", legt Kristien Laeveren, PR-manager van Gillette, uit. "Alle sporttakken krijgen bij ons even veel kans, vandaar ook de selectie voor steun aan het decatlonteam. Het is bovendien een perfecte aftrap voor ons 'Gillette Future Champions'-programma".