Logo

Zondag betwistten de beste Belgische jeugdspelers in Louvain-La-Neuve de tweede fase van het Nationaal Jeugdcriterium. Martin Allegro en Nathalie Marchetti blijven de onbetwiste nummers een in deze competitie.

Het Nationaal Jeugdcriterium is een regelmatigheidscriterium over drie fasen, waarin de beste Belgische jeugdspelers het tegen elkaar opnemen. De uitslagen in deze drie fasen vormen – naast de Jeugd Top 12 en de Belgische Jeugdkampioenschappen – de basis voor de Youth Ranking. Die ranglijst bepaalt uiteindelijk de selectie voor internationale tornooien, zoals de Europese Jeugdkampioenschappen en Eurominichamps.

Nathalie Marchetti wist opnieuw de damescompetitie te winnen. Margo Degraef (TTC Nodo Ekeren) en Eline Loyen (TTC Hoeselt), het Vlaamse duo dat vorige maand nog de finale haalde in de Jeugd Open van Hongarije, vervolledigden het podium. Lisa Lung (P.W. Diest) wist zich vanuit de tweede divisie opnieuw een plaats bij de top acht te verwerven.

Bij de jongens was A-speler Martin Allegro net als in de eerste fase simpelweg de sterkste speler. Arthur Bilas en Basil Ayaou wisten de overige medailles te veroveren. De beste Vlaamse prestatie kwam van Jasper Merckx (Le Logis Oudergem) met een vijfde plek. Eerstejaars cadet Laurens Devos (Sokah Hoboken) wist zich dankzij winst in de tweede divisie te plaatsen voor het hoogste niveau tijdens de derde fase van het criterium.