Logo

Morgane Guidon en Davy Vanvinckenroye zijn de nieuwe Belgische Kampioenen in de B-reeks. Zij wonnen beiden afgelopen zondag hun finale tijdens de Belgische Kampioenschappen BCDE in het Sportief Complex Blocry te Louvain-La-Neuve.

Guidon (foto) was duidelijk niet vermoeid naar haar deelname aan de Jeugd Open van Frankrijk en stoomde bijzonder snel door naar de halve finales. In haar openingsduel tegen Evelien Alossery (B6; Wenduine) verloor ze nog een set, maar nadien werden Sara Van Bostraeten (B4; Merelbeke) in de tweede ronde en Romy Borbouse (B0; Jamoigne) in de kwartfinale zonder pardon opzij gezet. Uiteindelijk bleek de halve finale tegen Kim Bakkers (B0; Schulen) nog een van de zwaarste opgaves. Pas in de belle kon de speelster van Vedrinamur een 1-2 achterstand wegwerken. Teamgenote Natacha Koszulap moest in de finale dan weer in drie sets het hoofd buigen.

Vanvinckenroye (B0; Diest) ondervond vanaf de kwartfinales te weinig tegenstand om hem de titel te ontnemen. Nicolas Schenkel (B2; Hasselt), Sander Moeys (B2; Meerdaal Leuven) en Nicolas Marchal (B0; Vedrinamur) beten achtereenvolgens hun tanden stuk op de voormalige A-speler.

 

In de reeks C gingen de titels naar Gael Badoux (C2; Chap d'en Haut) en Hanne Eerdekens (C0; Lipalet). In de D-reeks zegevierden Liam Verschuren (D2; Stekene) en Laura Claes (D2; Morata). Nikolai Baklicharov (E0; Maldegem) tenslotte kaapte het goud weg in de E-reeks.