Logo

Halfweg de competitie zijn de eerste kandidaten voor een plaatsje in de Belgische Superdivisie van volgend seizoen gekend. Tiège heeft in de A-reeks op dit moment de beste kansen.

Het team, met Hervé Delporte als kopman, staat weliswaar pas derde in de stand met 27 punten. Diest en Sokah delen momenteel de leidersplaats in 1ste Nationale A maar kunnen niet stijgen omdat hun huidige eerste teams reeds zeker zijn van behoud door plaatsing in de play-offs van de hoogste Belgische competitie.

De West-Vlamingen van Gullegem (Eric Bauwens, Dieter Marijsse, Anthony Deceuninck en Carlo Agnello) volgt op drie punten van Tiège, maar heeft zelf amper een punt voorsprong op Retinne en Ath.

 

Ook in 1ste Nationale B staat met Immo Mortsel een reserveteam uit Superdivisie momenteel aan de leiding. Vedrinamur staat tweede met 28 punten, waardoor het Naamse team zich momenteel niet al te veel zorgen hoeft te maken op een eventuele degradatie uit Superdivisie, aangezien dit – net als vorig jaar – kan gecompenseerd worden.

Ongetwijfeld zullen Berlaar (25 punten) en Astrid Herstal en Donald Heuseux (23 punten) daar nog een stokje voor willen steken.

 

Bij de dames staat een Vlaams team klaar om een stap hoger te zetten. Tamara Hoeselt heeft een puntje meer dan Astrid Herstal B, dat echter reeds een team op het hoogste niveau heeft. Oupeye volgt reeds op vijf punten van de Limburgse leiders; Minerois B en Don Bosco Tournai hebben een achterstand van zes punten.