Logo

Deze morgen werd de loting gehouden voor de play-offs van de Belgische Superdivisie. Sud Telecom Virton en Le Logis Oudergem waren als herstkampioen en tweede in de reguliere stand reekshoofden.

Virton kende een tegenvallende loting met een ware groep des doods. Het ontmoet Immo Mortsel, het enige team dat van de Luxemburgers kon winnen in de eerste fase van de competitie, en Etoile Basse Sambre. Het Naamse team is op papier bijzonder sterk met de Taïwanese top-100 speler Chen Chien-An, maar zou spelersperikelen kennen waardoor het onmogelijk is te voorspellen hoe sterk of zwak het team voor de dag zal komen.

Le Logis Oudergem kent een op papier makkelijkere opgave om zich te plaatsen voor de halve finales. Zij ontmoeten in twee dubbele confrontaties PW Diest en Sokah Hoboken. De twee Vlaamse teams zullen hoogstwaarschijnlijk onderling uitmaken wie zich eveneens bij de beste vier teams van dit seizoen kan plaatsen.

De deelnemers aan de play-downs, die eveneens een dubbele ontmoeting zullen spelen, waren reeds eerder gekend: Vedrinamur, Nodo, Vervia en Caj-Mir Colfontaine. Theoretisch zouden Vedrinamur en Nodo het behoud moeten kunnen verzekeren, met Vervia als mogelijke scherprechter.

 

{tab=Play-Offs (Groep A)}

  1. Sud Telecom Virton
  2. Immo Mortsel
  3. Hayon Etoile Basse Sambre

{tab=Play-Offs (Groep B)}

  1. Le Logis Oudergem
  2. PW Diest
  3. Sokah Hoboken

{tab=Play-Downs}

  1. Vedrinamur
  2. Nodo Ekeren
  3. Vervia
  4. Caj-Mir Colfontaine

{/tabs}