Logo

Titelfavoriet Le Logis Oudergem heeft haar eerste nederlaag van het seizoen geleden. Het verloor donderdagavond thuis van uitdagers Sud Telecom Virton.

De thuisploeg kon niet rekenen op Anthony Maeck, die amper een dag voor het duel geblesseerd geraakte. Het was bijgevolg niet meer mogelijk om Kou Lei naar Brussel te halen, waardoor Jean-Michel Saive en Yannick Vostes de steun kregen van Bruno Derbaix (B0).

In een spannend duel wisten de hoofdstedelingen via de eerste enkelspelen een 2-1 voorsprong uit te bouwen. Ook het dubbelspel ging nipt naar Le Logis. Na de pauze verraste uitdager Virton echter met drie individuele zeges op rij. Mehmedovic (foto) wist in een belle van Yannick Vostes te winnen, waarna Jean-Mi onderuit ging tegen de bezoekende kopman Tosic. Cédric Merchez kreeg de eer het beslissende punt te maken tegen Derbaix.

Beide teams eindigen de reguliere competitie met vijfentwintig punten. Dankzij het onderlinge resultaat gaat de herfsttitel echter naar de Luxemburgers. Immo Mortsel, dat uitzicht had op een tweede plaats in het klassement, wordt zo alsnog derde.

Zaterdag staat de loting voor de play-offs en play-downs op het programma. Le Logis en Virton zijn daarin alvast de reekshoofden en ontmoeten elkaar dus ten vroegste opnieuw in de halve finales van de competitie.

 

3 - 4 Le Logis Oudergem - Sud Telecom Virton        
1 - 0 Yannick VOSTES - Roko TOSIC 3 - 0  
1 - 1 Bruno DERBAIX - Muhamed MEHMEDOVIC 0 - 3  
2 - 1 Jean-Michel SAIVE - Cédric MERCHEZ 3 - 1  
3 - 1 Saive / Vostes - Tosic / Merchez 3 - 2  
3 - 2 Yannick VOSTES - Muhamed MEHMEDOVIC 2 - 3  
3 - 3 Jean-Michel SAIVE - Roko TOSIC 1 - 3  
3 - 4 Bruno DERBAIX - Cédric MERCHEZ 1 - 3