Logo

Harde strijd voor tweede plaats

Met nog zes wedstrijden te gaan en een ongeslagen status twijfelt niemand nog over een nieuwe titel voor de dames van AFP Antwerpen. De strijd om de tweede plaats werd dit weekend dan weer een pak spannender.

 

Antwerpen zette eerste achtervolger Villette Charleroi zelf met 3-7 opzij waardoor de Carolingers op tien punten staan. Mortsel heeft de tweede plaats echter niet kunnen heroveren: het speelde gelijk bij Minerois en heeft eveneens tien punten achterstand op haar stadsgenoten. De winst van Verviers bij Virton betekent dat er nu drie ploegen met 38 punten staan in de rangschikking. De spanning om de tweede plaats is dus te snijden want outsider Minerois volgt op slechts twee punten.

Onderaan het klassement boekte Rhisnes zowaar haar tweede overwinning van het seizoen bij Centre Manage, dat bijzonder zwak aantrad met Emeline Baume (B0) als kopvrouw geflankeerd door een B6 en een C2. De rode lantaarn strafte dit af met een 6-4 overwinning maar dat brengt de redding nauwelijks dichterbij. Vedrinamur speelde zich dit weekend wel zo goed als veilig met een 4-6 overwinning bij Dinez, dat nu de barrageplaats bezet.

STAG Hasselt kwam niet aan spelen toe tegen Astrid Herstal en heeft nu al twee wedstrijden uitgesteld. Ook de wedstrijd tegen Centre Manage moet nog ingehaald worden.