Logo

Cedric Nuytinck heeft met zijn teamgenoten van Saarbrücken II afgelopen weekend de promotie naar de 2de Bundesliga alsnog afgedwongen.

De reserves van Saarbrücken streden de hele tijd mee om de titel in de zuidelijke 3de Bundesliga, maar ondanks dat ze over het hele seizoen slechts één nederlaag leden, eindigden ze op een tweede plek na Hilpoltstein. Ze kregen echter een nieuwe kans in een promotieduel tegen Brackwede, de nummer twee in de 3de Bundesliga Nord. Die kans grepen Cedric en co met een ruime 6-1 overwinning. Zo speelt het tweede team van Saarbrücken na de hervorming van vorig seizoen opnieuw in de 2de Bundesliga. De Oost-Vlaming Nuytinck was overigens de beste speler uit zijn reeks.

Minder goed nieuws uit die gefusioneerde 2de Bundesliga komt er van Robin Devos. Zijn team Weinheim wist zich niet te handhaven en strandde op een gedeelde achtste plaats, maar door een slechter quotiënt zakken ze alsnog naar de derde divisie. Devos zelf eindigde in het individueel klassement wel op een 20ste plaats. Lauric Jean – individueel de negende beste speler in de 2de Bundesliga – grijpt met Jülich net naast promotie naar de hoogste divisie. Zijn team eindigde derde op tien teams met een punt achterstand op Passau.