Logo

Cedric Nuytinck - © ITTF

Neu-Ulm heeft een kleine kater overgehouden na de stunt in de beker tegen Borussia Düsseldorf. In eigen huis ging het met 2-3 onderuit tegen concurrent Saarbrücken.

Cedric Nuytinck had een zeer belangrijk aandeel in deze nipte uitzege in de strijd om de plaatsen voor de final four. Hij bleef op positie drie namelijk ongeslagen in zijn enkelspel én won ook het dubbelspel. De verrassende Duitse bekerwinnaar - Neu-Ulm versloeg Borussia Düsseldorf - speelde zoals zo vaak zonder zijn speerpunt Dimitrij Ovtcharov.

Nuytinck kreeg bij een 1-1 tussenstand Lev Katsman tegenover zich. Na een wisselend eerste deel van het duel wist de Oost-Vlaming een 1-2 voorsprong uit te bouwen. Nadien bleken de spelers veel gewaagder aan elkaar. Katsman trok set vier met 12-10 naar zich toe, maar Cedric won het duel in de belle uiteindelijk met 9-11.

Vladimir Sidorenko bleek bij de thuisploeg niet te kloppen met een beslissend dubbelspel als gevolg. Daarin nam de thuiskopman het aan de zijde van Katsman op tegen Nuytinck en Polansky. Het werd opnieuw een nagelbijter, waarbij de bezoekers steeds hun voorsprong in sets nipt kwijt speelden om uiteindelijk in de beslissende vijfde set met 9-11 aan het langste eind te trekken.

2 - 3 Neu-Ulm - Saarbrücken
1-2Lev KATSMAN-Cedric NUYTINCK2-3-7, 4, -4, 10, -9
2-3Sidorenko / Katsman-Polansky / Nuytinck2-3-9, 10, -7, 8, -9

Saarbrücken staat nu stevig op de tweede plek in de Bundesliga, met twee punten achterstand op Düsseldorf dat weliswaar nog een wedstrijd te goed heeft. Neu-Ulm bezet momenteel de zevende plek, met voorlopig slechts één zege achterstand op een plek in de final four.