Logo

Cedric Nuytinck - © ITTF

Saarbrücken heeft zich afgelopen vrijdag nipt voorbij Bergneustadt geknokt. Het werd een 3-2 thuisoverwinning.

Een felbevochten overwinning, want de derde laatste in de stand liet zijn tanden zien. Cedric Nuytinck had op de derde plek een zware dobber met Romain Ruiz als tegenstander. De Fransman had een moeilijk te lezen service die de Oost-Vlaming - zelf ook sterk bij de opslag - veel pijn deed. Ook in de langere rally's bleek Ruiz net iets vaker aan het langste eind te trekken, waardoor de Belgische kampioen met 1-3 het onderspit dolf.

Dankzij ploegmaat Darko Jorgic, die zowel Omar Assar als Benedikt Duda individueel verschalkte, kon er een beslissend dubbelspel gespeeld worden. Daarin trad Cedric opnieuw in de arena, aan de zijde van Tomas Polansky. Het duo verloor de eerste set nipt, maar herpakte zich schitterend met steeds ruimere winst in sets twee en drie. In set vier kwamen Ruiz en Alberto Mino terug in de wedstrijd, maar bij 12-10 was het pleit beslecht in het voordeel van de thuisploeg.

3 - 2 Saarbrücken - Bergneustadt
1-2Cedric NUYTINCK-Romain RUIZ1-3-9, -9, 8, -11
3-2Nuytinck / Polansky-Mino / Ruiz3-1-10, 7, 2, 10

Aangezien Borussia Düsseldorf onverwacht (en nipt) de boot in ging tegen Bad Königshofen, haalt Saarbrücken met deze felbevochten overwinning de titelkandidaat in. Borussia leidt nog steeds met twee punten voorsprong op Nuytinck en co.