Logo

CTT Bruille heeft in de Franse Pro B een belangrijke zege geboekt tegen Nice. Saint Louis eindigt de heenronde van de Franse competitie met een nederlaag tegen Angers.

Bruille stond laatste voor het duel tegen het nummer twee Nice. De overwinning is dan ook bijzonder deugddoend voor de promovendus. Bovendien was het een echte teamprestatie met zeges van Ludovic Bierny, Le Breton en Advirsson na het openingsverlies van deze laatste.

Ludo boekte een goede performance door als Franse nummer 118 in drie sets te winnen van Anthony Geminiani (FR-65).

Ondanks deze zege blijft Bruille gedeeld laatste met Metz. De achterstand op een veilige achtste plaats is echter geslonken tot amper een punt.

4 - 1 Bruille - Nice        
1 - 1 Ludovic BIERNY - Anthony GEMINIANI 3 - 0 10, 10, 7

 

Saint Louis blijft het moeilijk hebben in haar eerste jaar in de Pro A. Het eindigde de heenronde met een (logische) nederlaag tegen Angers. Benjamin Rogiers (FR-54) moest na een nipt verlies in de eerste set zijn meerdere erkennen in Benjamin Brossier (FR-61). De eer van het team werd reeds in de openingswedstrijd gered door Ivan Juzbasic.

De Franse broodheer – met Damien Delobbe aan het roer – deelt de rode lantaarn nog steeds met Saint Maur. Beide teams hebben een punt achterstand op Isseenne. Beide degradatiekandidaten verloren eveneens hun negende wedstrijd van het seizoen.

1 - 4 Saint Louis - Angers        
1 - 2 Benjamin ROGIERS - Benjamin BROSSIER 0 - 3 -11, -2, -8