Logo

In Frankrijk is de tweede fase van de competitie begonnen. Gaetan Swartenbrouckx kreeg met het tweede team van Saint Louis forfait van Montfort. Opdencamp en Sonnet openden met verlies.

De Franse competitie in de nationale reeksen bestaat uit twee fasen. Voor nieuwjaar eindigt de eerste fase. De ploegen die op een zevende of achtste plaats staan zakken voor de tweede fase terug naar 2de Nationale. Dit was het geval voor Abbeville met Christophe Closset.

Dit betekent uiteraard dat er ook promovendi zijn naar de 1ste Nationale. Het tweede team van Saint-Louis – met in haar rangen Damien Delobbe en Gaetan Swartenbrouckx – werd kampioen in haar poule en speelt nu dus een klasse hoger.

Op het einde van de tweede fase zakt – sinds dit seizoen – enkel de achtste in de stand, wat de druk bij bepaalde teams wat kan laten zakken.

 

De Belgen zijn de tweede fase niet zo goed gestart. Karen Opdencamp verloor met Saint-Pierraise thuis met 4-10 van Paris 13. De Franse hoofdstedelingen waren ook in de eerste fase te sterk voor het team van Opdencamp. Opvallend ditmaal is dat Karen zelf niet tot winst kwam in haar drie wedstrijden.

Ook het Chef Boutonne van Frédéric Sonnet startte met een nederlaag. Het ging met 11-6 onderuit bij Boulogne. Sonnet – de hoogst geklasseerde speler in deze ontmoeting – bleef individueel ongeslagen.

Saint-Louis startte de competitie dan weer zonder te spelen. Het kreeg een forfait van Montfort, waardoor de promovendus meteen drie punten cadeau krijgt.