Logo

Winst voor Saint-Louis en Metz in de Franse Pro B

Het avontuur van Yannick Vostes met Saint-Denis in de Franse Pro A zit er zo goed als op. Met nog zes wedstrijden te gaan hebben de Parijzenaars vijf punten achterstand op het duo Angers en Saint-Maur.

 

Saint-Denis kon de achterstand op Saint-Maur zo goed als wegwerken mocht het winnen van haar rechtstreekse concurrent. Op vijandige bodem moest het echter tevreden zijn met een individuele winstpartij van Sébastien Jover. Onze landgenoot Yannick Vostes kwam tweemaal in actie, maar kwam net te kort om de score op te krikken.

Saint-Maur - Saint-Denis 4 - 1  
Roko TOSIC - Yannick VOSTES 3 - 1 6, 7, -9, 9
Victorien LE GUEN - Yannick VOSTES 3 - 0 6, 9, 8

 

 

Metz heeft zichzelf gisteravond dan weer zo goed als veilig gespeeld in de Franse Pro B. Het versloeg Nice, vorig jaar nog actief in de hoogste divisie van Frankrijk met Frédéric Sonnet, met 4-1. Tian Zichao en Philippe Saive waren elk goed voor een winstpartij. De jongste broer van de familie Saive verloor wel de openingswedstrijd van Anthony Peretti. De Pool Filip Szymanski zorgde voor de overige twee noodzakelijke overwinningen. Metz staat nu op de zevende plaats, maar heeft slechts twee punten voorsprong op de negende in de stand.

Metz - Nice 4 - 1  
Philippe SAIVE - Anthony PERETTI 0 - 3 -2, -7, -6
TIAN Zichao - David ZAMBORI 3 - 1 -9, 8, 7, 6
Philippe SAIVE - David ZAMBORI 3 - 0 13, 7, 7

 

 

Saint-Louis profiteert van het verlies van Nice én het gelijkspel van Rouen en staat opnieuw als enige op de derde plaats. Het team van Benjamin Rogiers versloeg Villeneuve met 4-2, dat nu op de achtste plaats staat met een puntje achterstand op Metz. Benjamin zelf won zijn beide wedstrijden, waaronder de beslissende zesde tegen Stéphane Ouaiche.

Saint-Louis - Villeneuve 4 - 2
Benjamin ROGIERS - Lucian FILIMON 3 - ?
Benjamin ROGIERS - Stéphane OUAICHE 3 - ?