Logo

Metz wint ook onder druk

Fontenay, de rode lantaarn in de Franse Pro B, heeft hard uitgehaald dit weekend door met 0-4 te winnen op bezoek bij Saint-Louis. Metz behoudt echter haar voorsprong van drie punten dankzij een moeizame winst in Rouen.

 

De Franse Pro B belooft nog heel wat spanning. Argentan en Issy-Les-Moulineux zullen onderling uitmaken wie naar de Pro A promoveert, maar daarna scheiden slechts vijf punten de ploegen op de derde plaats en de negende plaats, welke degradatie met zich meebrengt. Als de rode lantaarn dan ook nog eens begint te winnen van ploegen op de derde plaats weet je dat iedereen nerveus wordt.

Zo ook Saint-Louis, dat de eer kreeg om met 0-4 verslagen te worden door het nummer tien in de stand, Fontenay. De Britse kopman Andrew Baggaley (FR-35) won zijn beide wedstrijden, waaronder ook Benjamin Rogiers (FR-53). Op papier een logische uitslag maar daar zou het bij gebleven moeten zijn voor de thuisploeg. Helaas gingen de andere twee wedstrijden ook verloren. Rogiers kwam als enige twee maal in actie en verloor ook zijn eerste wedstrijd van Omry Ben Ari (FR-98).

Saint-Louis - Fontenay 0 - 4
Benjamin ROGIERS - Omry BEN ARI ? - 3
Benjamin ROGIERS - Andrew BAGGALEY ? - 3

 

De winst van Fontenay was slecht nieuws voor Metz, dat net als het voorbije seizoen onderaan het klassement draait. Het kwam op bezoek bij Rouen bovendien via twee belles 0-2 achter. Filip Szymanski won het eerste punt voor Metz, waarna het gehele team zich via drie nieuwe belles door het oog van de naald naar de zege knokte. Tian Zichao kwam deze keer niet in actie, Philippe Saive en Szymanski werden bijgestaan door jeugdtalent Andréa Landrieu.

Rouen - Metz 2 - 4  
Marko JEVTOVIC - Philippe SAIVE 3 - 2 4, -10, 8, -10, 5
Thomas LE BRETON - Philippe SAIVE 2 - 3 -6, 8, 7, -4, -8

 

Het avontuur van Yannick Vostes in de Franse Pro A lijkt stilaan ten einde te lopen. Na een nieuwe nederlaag (1-4 op bezoek bij Hennebont) blijft het onderaan het klassement staan met 13 punten, drie minder dan Angers (gelijkspel tegen Pontoise-Cergy) en Saint-Maur (4-0 nederlaag bij titelverdediger Levallois). Yannick Vostes kon zijn belle tegen Bai Feng Tian niet winnen en kon zijn enige kans op setwinst tegen Dimitrij Prokopcov niet omzetten.

Hennebont - Saint-Denis 4 - 1  
BAI Feng Tian - Yannick VOSTES 3 - 2 7, -6, 7, -9, 8
Dimitrij PROKOPCOV - Yannick VOSTES 3 - 0 7, 8, 12