Logo

Gelijkspel voor alle Belgen in Franse loondienst

 

Vier landgenoten kwamen gisteravond in actie in de Franse Pro A en Pro B. Allemaal haalden ze een gelijkspel uit de brand.

 

Voor Yannick Vostes en Saint-Denis is het de tweede keer dat ze een gelijkspel in de hoogste Franse competitie behaalden. Ditmaal hielden de Parijzenaars thuis Angers onder bedwang. Iedere thuisspeler deed zijn duit in het zakje voor het punt. Vostes (FR-60) wist een mooie performance te boeken tegen Michel Martinez (FR-18), maar kon in de laatste wedstrijd niet voorbij de jonge Benjamin Brossier (FR-79).

Saint-Denis - Angers 3 - 3  
Yannick VOSTES - Michel MARTINEZ 3 - 2 9, -6, -6, 12, 11
Yannick VOSTES - Benjamin BROSSIER 0 - 3 -7, -9, -4

 

In de Franse Pro B speelden alle Belgen in dezelfde wedstrijd. Metz (Philippe Saive en Tian Zichao) nam het thuis op Saint-Louis (Benjamin Rogiers met coach Damien Delobbe). De genaturaliseerde Chinees Tian bleef als enige ongeslagen in deze wedstrijd. Philippe en Benjamin moesten tevreden zijn met een winstpartij. Het gelijkspel is een zegen voor Metz, dat in de strijd tegen degradatie in het kielzog van Auch kan blijven. Voor Saint-Louis is het een gemiste kans om haar derde plaats in het klassement te verstevigen.

Metz - Saint-Louis 3 - 3  
TIAN Zichao - Ivan JUZBASIC 3 - 2 -5, -7, 14, 9, 8
Filip SZYMANSKI - Benjamin ROGIERS 3 - 2 7, -11, -10, 9, 10
Philippe SAIVE - Alexander PERRY 0 - 3 -10, -9, -7
TIAN Zichao - Alexander PERRY 3 - 1 -5, 5, 10, 5
Philippe SAIVE - Benjamin ROGIERS 1 - 3 -6, 5, -6, -6