Logo

Metz boekt gelijkspel tegen tweede in de stand

 

De Belgen hebben goede zaken gedaan in de Franse Pro B. Saint-Louis springt dankzij een zege naar de derde plaats. Metz weet op bezoek bij Issy een gelijkspel af te dwingen.

 

Saint-Louis speelde tegen Auch, de derde laatste in de stand, en liet weinig heel van die ploeg. Coach Damien Delobbe stelde Benjamin Rogiers, Ivan Juzbasic en Alexander Perry op. Het trio gaf geen enkele wedstrijd weg, zelfs Rogiers (FR-64) versloeg zijn sterkere tegenstander Loïc Bobillier (FR-49). Door de nederlagen van Rouen en Morez Haut Jura, springt Saint-Louis bovendien naar de derde plaats in het klassement.

Saint-Louis - Auch 4 - 0
Benjamin ROGIERS - Loïc BOBILLIER 3 - ?

 

Metz, voorlaatste in de stand, profiteerde van de nederlaag van Auch met een stunt op bezoek bij Issy-Les-Moulineux. De leider in de Franse Pro B kwam thuis niet verder dan een gelijkspel. Filip Szymanski won zijn beide wedstrijden en ook Philippe Saive deed een duit in het zakje dankzij een zege op Romain Lorentz. Andréa Landrieu kon ei zo na de zege aan Metz schenken, maar kwam in de belle nipt te kort tegen Enzo Angles. De tweede Belg in loondienst van Metz, Tian Zichao, kwam deze keer niet aan tafel.

Issy-Les-Moulineux - Metz 3 - 3  
Dorin Vasile CALUS - Philippe SAIVE 3 - 0 7, 10, 5
Romain LORENTZ - Philippe SAIVE 2 - 3 5, 6, -15, -5, -5

 

Het avontuur van Saint-Denis in de Franse Pro A komt maar niet van de grond. Ditmaal was leider Chartres, de winnaar van de Champions League-groep met La Villette Charleroi, te sterk. Yannick Vostes kon geen potten breken tegen Damien Eloi en Robert Gardos. Sébastien Jover redde de eer van de bezoekers met een zege op Par Gerel. Door het nieuwe gelijkspel van Angers wordt de rode lantaarn steeds donkerder: de Parijzenaars hebben nu twee punten achterstand op Angers.

Chartres - Saint-Denis 4 - 1  
Robert GARDOS - Yannick VOSTES 3 - 1 -7, 3, 6, 3
Damien ELOI - Yannick VOSTES 3 - 0 4, 4, 4