Logo

Winst voor Belgische heren in Franse Pro B

 

 

Voorbije avond was een goede avond voor de Belgische heren in Franse loondienst. Saint-Denis kon als promovendus voor het eerst een punt rapen in de Pro A, Saint-Louis en Metz wonnen op verplaatsing.

 

Het heeft even geduurd, maar op de zevende speeldag in de Franse Pro A heeft Saint-Denis haar eerste punt gesprokkeld. De Promovendus wist thuis een gelijkspel af te dwingen tegen SAG Cestas. Yannick Vostes kon sportief niet bijdragen aan het gelijkspel: hij bleef aan de kant. Het haalt echter weinig zoden aan de dijk. Zowat alle ploegen speelden gelijk, waardoor Saint-Denis nog steeds de rode lantaarn draagt met een punt achterstand op Angers.

Metz boekte een belangrijke 1-4 overwinning op bezoek bij Fontenay. De rode lantaarn in de Franse Pro B stelde zowel Philippe Saive als Tian Zichao op die beiden een wedstrijd wisten te winnen. De Pool Filip Szymanski scoorde de twee andere punten. Andrew Baggaley wist een eerreddend punt uit de brand te slepen tegen de jongste Saive. Metz is nu voorlaatste met evenveel punten als Fontenay.

Fontenay US - Metz 1 - 4
Omry BEN ARI - Philippe SAIVE ? - 3
Andrew BAGGALEY - TIAN Zichao ? - 3
Andrew BAGGALEY - Philippe SAIVE 3 - ?

 

Over de wedstrijd van Saint-Louis is weinig bekend. De ploeg van coach Damien Delobbe en Benjamin Rogiers ging met 1-4 winnen bij Momrez Haut Jura en staat nu op een vijfde plaats.