Logo

Tian Zichao kan als enige landgenoot een wedstrijd winnen

 

Dinsdagavond was een avond om te vergeten voor de Belgische spelers in de Franse Pro-reeksen. Alle teams gingen de boot in en enkel Tian Zichao kon een individuele zege boeken.

 

Saint-Denis startte bijzonder goed met twee individuele zeges op bezoek bij Istres, maar moest daarna de rol lossen. Yannick Vostes kon zijn beide enkelwedstrijden niet winnend afsluiten. Door het gelijkspel van Angers bij Saint-Maur draagt het team uit de Parijse voorstad de rode lantaarn in de Franse Pro A.

Istres - Saint Denis 4 - 2  
CHEN Jian - Yannick VOSTES 3 - 1 -8, 7, 6, 15
Quentin ROBINOT - Yannick VOSTES 3 - 2 -8, 3, 7, -8, 1

 

Voor Saint-Louis viel weinig eer te rapen in de thuiswedstrijd tegen Argentan Bayard, de degradant uit Pro A. Met bekende namen zoals Segun Toriola en Thiago Monteiro in de rangen was het al vroeg bekend dat het een zware wedstrijd zou worden voor Benjamin Rogiers en speler/coach Damien Delobbe. Het team aan de Zwitserse grens bij Basel kreeg een zware 0-4 thuisnederlaag om de oren gesmeerd.

Saint Louis - Argentan Bayard 0 - 4
Damien DELOBBE - Segun TORIOLA ? - 3
Benjamin ROGIERS - Thiago MONTEIRO ? - 3

 

Metz kon thuis wel een puntje scoren tegen Auch. Tian Zichao wist als enige Belg voorbije dinsdag een wedstrijd te winnen door in drie sets voorbij Peter Musko te gaan. Het was het enige winstpuntje voor Metz dat de rode lantaarn in de Franse Pro B dus niet kon afgeven.

Metz - Auch 1 - 4  
TIAN Zichao - XU Ji Peng 0 - 3 -9, -5, -6
Philippe SAIVE - Löic BOBILLIER 2 - 3 -8, 8, -9, 11, -6
TIAN Ziacho - Peter MUSKO 3 - 0 9, 9, 7