Logo

Metz doet slechte zaak door als enige ploeg te verliezen

In de Franse Pro B verandert er na gisteravond bijzonder weinig aan de stand: alle teams speelden gelijk. Enkel Metz moest een nederlaag incasseren bij Morez Haut Jura. De thuisploeg komt zo mee aan kop, Metz houdt een iets donkerdere rode lantaarn vast.

Philippe Saive kon met Filip Szymanski en Andréa Landrieu weinig inbrengen tegen het thuisteam. Onze landgenoot was de enige die geen set kon afdwingen, maar in alle andere wedstrijden moesten de bezoekers telkens tevreden zijn met een enkele set.

Morez Haut Jura - Metz 4 - 0
XU Gang - Philippe SAIVE 3 - 0 3, 10, 6

Benjamin Rogiers hield Saint-Louis recht op bezoek bij degradant Nice. Rogiers wist zijn twee wedstrijden te winnen en sleepte zo, met de steun van Ivan Juzbasic, quasi eigenhandig het gelijkspel uit de brand. Alexander Perry kwam in de beslissende zesde wedstrijd wel nog dicht bij een stunt tegen Marcos Madris. De vierde plaats blijft zo in handen van het team onder leiding van Damien Delobbe.

Nice - Saint Louis 3 - 3
Anthony PERETTI - Benjamin ROGIERS 0 - 3 -9, -5, -9
Anthony GEMINIANI - Benjamin ROGIERS 1 - 3 -6, -7, 7, -17

Yannick Vostes kende met Saint-Denis heel wat pech in de ontmoeting met La Romagne. De thuisploeg speelde in totaal vier belles, maar verloor die telkens waardoor een zware 0-4 op het scorebord prijkte. Saint-Denis blijft zo op een gedeelde laatste plaats met Angers.

Saint-Denis - La Romagne 0 - 4
Yannick VOSTES - Brie OLLIVIER 2 - 3 -8, 6, -10, 8, -6