Logo

Slechts een van de drie teams in de Franse Pro A en B met Belgen in hun rangen, stelden onze landgenoten gisteravond effectief op.

Damien Delobbe speelde als reservist nog eens aan de zijde van Benjamin Rogiers in de Franse Pro B bij Saint-Louis. Het team was met 4-1 te sterk voor Rouen en springt zo over deze ploeg naar de vierde plaats. De Belgen waren elk goed voor een gewonnen wedstrijd: Damien Delobbe versloeg Thomas Le Breton terwijl Benjamin Rogiers de betere was van Eric Varin. Eerder moest Rogiers wel zijn meerdere erkennen in Alexandre Robinot.

Saint-Louis - Rouen 4 - 1
Damien DELOBBE - Thomas LE BRETON 3 - ?
Benjamin ROGIERS - Alexandre ROBINOT ? - 3
Benjamin ROGIERS - Eric VARIN 3 - ?

 

Staartploeg Metz deed het zonder haar Belgische delegatie (Philippe Saive en Tian Ziacho) en gaf de eigen jeugd, zoals Europees Kampioen bij de cadetten Andrea Landrieu, kansen om te spelen op dit niveau. Degradant uit de Pro A, Argentan-Bayard met Segun Toriola, was echter ruim te sterk.

Yannick Vostes ziet zijn wederoptreden bij Saint-Denis in de Franse Pro A na het EK opnieuw uitgesteld. De promovendus verloor met 4-2 bij Pontoise-Cergy, een deelnemer aan de Champions League. Saint-Denis blijft daardoor op een gedeelde laatste plaats, samen met Angers.