Logo

In de Franse Pro B kwamen gisteren weer enkele Belgen in actie met wisselend succes.

Philippe Saive en Tian Zichao moesten met hun ploeg Metz op bezoek bij Nice. Die speelde vorig jaar nog in de Pro A maar eindigde met onder andere onze landgenoot Frederic Sonnet, die deze zomer de ploeg verliet, op een laatste plaats. Op papier was Metz favoriet maar het bleef een uitwedstrijd. En Nice heeft een heel ervaren ploeg. En dat werd ook onmiddellijk duidelijk. Nice won de eerste wedstrijd met het allerkleinste verschil, 13-11 in de vijfde set, en was vertrokken voor een sterke avond. In de volgende partijen werd nog maar één set verloren. Vooral de Spaanse ex-international Marcos Madrid was sterk op dreef met twee 3-0 zeges. Het 4-0 eindresultaat is een zwaar verdict voor Metz, die volgende week het bezoek krijgen van Argentan, de tweede in de reeks.

Nice - Metz 4 - 0  
Marcos MADRID - Philippe SAIVE 3 - 0 5, 8, 9
Anthony PERETTI - TIAN Zichao 3 - 1 -7, 5, 11, 5

Voor Saint Louis speelde alleen Benjamin Rogiers. Damien Delobbe kwam niet in actie. Benjamin moest beginnen tegen Duranspahic die in België bij Virton speelt. De wedstrijd ging erg heen en weer met setwinst voor Benjamin in de tweede en vierde set. In de beslissende set kwam hij er echter niet meer aan te pas en verloor hij met 5-11. In zijn tweede wedstrijd moest hij het opnemen tegen de jonge Ouiache. Ook nu won hij de tweede en vierde set en moest een vijfde set de beslissing brengen. Benjamin won deze met 13-11 en zorgde zo mee voor het 3-3 gelijkspel. Een eerder teleurstellend resultaat tegen de laatste in de reeks.

Villeneuve - Saint-Louis   -    
Admir DURANSPAHIC - Benjamin ROGIERS 3 - 2 6, -8, 9, -6, 5
Stéphane OUAICHE - Benjamin ROGIERS 2 - 3 12, -5, 6, -8, -11

In de Franse Pro A speelde Yannick Vostes niet mee met zijn ploeg Saint Denis. Zijn ploegmaten verloren een haalbare thuiswedstrijd tegen Saint Maur met 1-4.