Logo

Metz en Nice verloren hun wedstrijd; Saint-Louis speelde gelijk.

Frederic Sonnet wist nogmaals de eer te redden voor Nice. De hekkensluiter in Pro A verloor thuis met 1-4  van Istres, dat zo alleen derde wordt in de Franse Pro A. Sonnet wist in vier sets te winnen van Christophe Legout , de 2de beste Fransman van het moment met een 62ste plaats op de wereldranglijst.

Nice - Istres 1 - 4  
Frederic SONNET - Christoph LEGOUT 3 - 1 10, 9, -9, 7

Philippe Saive moest thuis met zijn ploeg Metz eveneens tevreden zijn met een individuele overwinning. Hij versloeg Eric Varin in de belle. Eerder bleek Josef Plachy de betere van Alexandre Robinot. De jongste speler van Rouen zette zijn misstap echter recht in de allesbeslissende wedstrijd tegen Philippe Saive. Onze landgenoot moest in 4 sets buigen en zag zo een mogelijk gelijkspel wegdooien.

Metz - Rouen 2 - 4  
Philippe SAIVE - Eric VARIN 3 - 2 6, -9, -3, 8, 8
Philippe SAIVE - Alexandre ROBINOT 1 - 3 -6, -8, 16, -5

Damien Delobbe speelde uitzonderlijk nog eens mee met Saint-Louis tijdens de uitwedstrijd in Villeneuve. Met twee nederlagen (Bobillier en Petiot) kon hij de ploeg echter geen zege geven. Benjamin Rogiers (winst tegen Duranspahic en verlies van Petiot) en de Kroaat Ivan Juzbasic wisten wel een gelijkspel uit de brand te slepen.

Villeneuve - Saint-Louis 3 - 3  
Jérémy PETIOT - Benjamin ROGIERS 3 - 2 9, -5, -8, 13, 6
Loïc BOBILLIER - Damien DELOBBE 3 - 0 7, 5, 4
Admir DURANSPAHIC - Benjamin ROGIERS 1 - 3 -4, -9, 10, -10
Jérémy PETIOT - Damien DELOBBE 3 - 0 4, 8, 3

Saint-Denis, de ploeg van Yannick Vostes, was deze week vrij. Zij blijven aan kop met een punt voorsprong op Rouen en Saint-Maur. Er staan de ploeg twee cruciale maanden te wachten met twee ontmoetingen tegen hun eerste achtervolgers op drie wedstrijden. Ten opzichte van Saint-Maur hebben Vostes en co. wel het voordeel om een match minder te hebben gespeeld.