Logo

Wereldteam wint gelegenheidswedstrijd voor 50ste verjaardag Koreaanse Jeugdfederatie voor Tafeltennis

Robin Devos werd door de ITTF geselecteerd voor de wereldselectie voor de gelegenheidswedstrijd tegen de Koreaanse Jeugdspelers, als voorbode voor de Zuid-Koreaanse Jeugd Open.

 

Devos vertegenwoordigde Europa in de selectie en kreeg de steun van de Braziliaan Hugo Calderano, de Nigeriaan Ojo Onaolapo en de Iranees Seyed Pourya Omrani. De vier spelers werden verdeeld over twee teams die elk uitkwamen tegen een driekoppig plaatselijk team. De Wereldselectie won uiteindelijk met 7-3 cijfers van Zuid-Korea, maar Robin kon enkel in het dubbelspel aan de zijde van Calderano zelf zegevieren. Choi Deokhwa was individueel te sterk voor onze landgenoot, terwijl hij in zijn tweede enkelspel tegen de Lim Jonghoon slechts nipt de duimen moest leggen.

Robin zal uiteraard ook deelnemen aan de Jeugd Open van Zuid-Korea, een tornooi in het kader van het ITTF Junior Circuit. In de landencompetitie treedt hij opnieuw aan in Braziliaans gezelschap met naast Calderano ook Eric Jouti. Het als tweede geplaatste team liet in de groepsfase alvast geen enkele steek vallen met een mooie individuele zege van Robin tegen de Italiaan Leonardo Mutti. In de kwartfinale wacht een ontmoeting met Japan B.

Voorafgaand aan de gelegenheidswedstrijd en het tornooi kreeg de leerling van de Leuvense Topsportschool ook de kans om een trainingskamp, onder leiding van de Zweed Peter Karlsson, te volgen.