Logo

Cedric Nuytinck, Robin Devos en Ludovic Bierny hebben zich tijdens de eerste twee dagen van de zomeruniversiade eerder vlot geplaatst voor de kwartfinales in het Russische Kazan.

In de kwalificatiegroep wist enkel Hong Kong een kleine individuele zege te boeken: Tse Ka Chun (ITTF-264) wist Robin Devos (ITTF-234) te verrassen in vijf sets. Cedric Nuytinck bleef in de wedstrijden tegen Mongolië, Sri Lanka en Hong Kong ongeslagen, ook in het dubbelspel, waarin hij telkens aan de zijde van Ludovic Bierny aan tafel verscheen.

De Belgen plaatsten zich dinsdag meteen ook voor de kwartfinales van het evenement want in de eerste ronde van de hoofdtabel ging het met 3-0 vlot voorbij Chili. De Zuid-Amerikanen overleefden opvallend genoeg de groepsfase na een forfait van het sterkere Egypte.

Morgen wacht in de kwartfinale het als tweede geplaatste Japan, met onder andere Olympisch Jeugdkampioen Koki Niwa in de rangen. Robin Devos: "Dit wordt onze eerste echt stevige wedstrijd. Het is niet onmogelijk tegen de Japanners, maar er zal gevochten moeten worden. Tegelijkertijd is het een mooie kans om tegen deze spelers te kunnen aantreden, alhoewel we liever Frankrijk hadden ontmoet in deze fase van het tornooi."