Logo

De tafeltennissers van Itass/DTK’70 hebben ook hun tweede duel in de eredivisie verloren. De ploeg uit Klazienaveen ging in Rotterdam tegen FvT met 6-0 fors onderuit. De tweede nederlaag op rij zorgt ervoor dat de Drentse ploeg in de stand terug is te vinden op de laatste plaats.

Volgens coach Peter Verweij had zijn ploeg minimaal twee punten moeten scoren in de havenstad. "We hebben twee zekere overwinningen weggegeven. Als je met 2-0 voorstaat in games en op diverse matchpoints hebt gestaan, dan moet je die partij gewoon winnen. Maar we hebben hier de loon van de angst gekregen; we zijn bang om te winnen. Tafeltennissen kunnen we heus wel, maar het is een mentaal probleem aan het worden."

Zo moest kopman Vanrossomme in de tweede partij van de jonge Khatchanov winnen, maar een 2-0 voorsprong in games en 8-3 in de derde game bleken niet voldoende om de winst binnen te slepen. Even later overkwam Chung hetzelfde. Hij liet Wijers terugkomen in de wedstrijd na ook een 2-0 voorsprong. In de vijfde game liet de speler van De Treffers '70 vijf matchpoints onbenut.

Hergelink kwam tegen FvT niet in het stuk voor. De nog onervaren speler, die tegen Hilversum nog van zich liet spreken, was kansloos. Verweij wanhoopt nog niet, maar ook hij ziet in dat zijn ploeg uit een ander vaatje moet gaan tappen in de komende duels. Nu is het Drentse team rode lantaarndrager in de eredivisie en dat past zeker niet bij de uitgesproken ambities.

Over twee weken gaat Itass/DTK’70 op bezoek bij Scylla. In Leiden zal zeker gewonnen moeten worden om een plaatsje bij de eerste zes teams te veroveren, dat recht geeft op deelname aan de play-offs.