Logo

 

De tafeltennissers van Itass DTK '70 hebben zondag hun eerste overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg uit Klazienaveen was in Leiden met 4-2 te sterk voor Scylla. Speler/coach Peter Verweij noemde de zege "de eerste stap op weg naar herstel".
 
Het beste medicijn voor de zeer beroerde start van het seizoen was een overwinning. Dat wil niet zeggen dat patiënt DTK '70 met deze zege direct genezen is. Verweij: "Nee, dat zeker niet. Maar we hebben wel aan vertrouwen gewonnen. Dat kun je aan de hele ploeg zien. Het is een eerste stap. Belangrijk is dat we vandaag mentaal een stuk weerbaarder waren."

Al in de openingspartij liet Chung zich van de goede kant zien. Na een 2-0 achterstand tegen Benit, knokte hij zich alsnog voorbij de Leidse kopman. Ook Vanrossomme volgde met een prima partij. Na twee desastreuze games tegen Altenburg (1-1), tekende de Belg toch voor zijn eerste zege voor de Drenten. Een hele opluchting, want DTK '70 liet zich in het begin vooral mentaal van zijn beste kant zien. Verweij – die ditmaal zelf als speler aantrad – kon jammer genoeg geen duit in het zakje doen. In de slotpartij kreeg hij tegen Altenburg nog een matchpoint, maar die wist via de vijfde game te ontsnappen. Daarvoor hadden Vanrossomme en Chung de zege voor DTK '70 al veilig gesteld.

Verweij was dolblij met de zege: "Een overwinning was voor ons heel belangrijk. Natuurlijk kan het altijd beter, maar een zege geeft gewoon zoveel vertrouwen. Er is geen reden tot euforie, maar ik ben wel erg blij."