Logo

De tafeltennissers van Itass  DTK '70 hebben hun tweede zege van het seizoen geboekt. In sporthal De Zon in Klazienaveen werd Tafeltennis Zwolle met 5-1 verslagen. Het betekende de tweede zege op rij voor de Drenten, waardoor de weg omhoog definitief is ingezet.

DTK '70 heeft na de overwinning in ieder geval de laatste plaats in de stand verlaten, maar speler/coach Peter Verweij wil meer. Ondanks het feit dat hij denkt dat het lek nu boven is, wil hij dat zijn ploeg nog beter gaat spelen. "We spelen natuurlijk al een stuk frisser dan in de eerste twee wedstrijden, maar het kan nog beter. Er is nu zeker geen reden tot grote euforie, maar ik ben blij dat de vorm stijgende is. Het is puur een kwestie van zelfvertrouwen. Op de cruciale standen winnen we nu wel en in het begin van de competitie niet."

Een voorbeeld hiervan was de slotpartij tussen Chung en Last. De leukste en beste partij van de avond moest beslist worden in de vijfde game. Chung was uiteindelijk de sterkste en won met 11-9. "Omdat we nu sterker zijn op de beslissende momenten won Chung die wedstrijd. Op 9-9 in de vijfde game raakte hij niet in paniek."

Verweij pakte ook zijn eigen persoonlijk succesje. Hij won knap van Bosman en dat betekende voor de routinier de eerste zege van het seizoen. De Belg Vanrossomme toonde zich tegen Zwolle een waardige kopman en bleef makkelijk overeind. De Drentse formatie steeg door de zege naar een voorlopige zevende plaats.