Logo

Wil het tafeltennisteam van Itass DTK '70 nog een kans maken op het behalen van de play-offs in de eredivisie, dan zullen de komende twee duels – tegen Scyedam en Smash '70 – gewonnen moeten worden. Coach Peter Verweij is duidelijk in zijn analyse aan de vooravond van twee cruciale weken. "Alleen winst telt. Dat zal druk met zich meebrengen, maar daar moet mijn team mee om kunnen gaan."

Het zit Verweij niet lekker dat het team nog niet naar behoren speelt. Halverwege de competitie staan de Drenten op een zevende plek. De eerste zes teams plaatsen zich voor de play-offs. "De situatie waarin we nu zijn beland hadden we kunnen voorkomen, maar het team presteert niet naar verwachting. Het valt me zwaar tegen." Vooral de prestaties van de Belgische kopman Emilien Vanrossomme zij erg matig. De voormalig international kan zijn stempel nog niet drukken op het team. "Hij combineert voor het eerst tafeltennis en school. Misschien moet hij daar zijn balans nog in vinden. Feit is wel dat hij veel te weinig wedstrijden wint en daar had ik geen rekening mee gehouden."

De opdracht is dus duidelijk: zaterdag winnen van Scyedam. Dat zal geen gemakkelijke opgave zijn. De Schiedammers hebben in De Boer en Ter Lüün – vorig seizoen nog kopman van DTK’70 – twee topspelers. Verweij: "Een sterk koppel, waarvan ik niet zeker weet of De Boer ook zal spelen. Wij moeten er echter gewoon staan, er zijn geen excuses. Willen we de play-offs halen dan moeten we Scyedam onder ons houden."